Usein kysyttyjä kysymyksiä hieronnasta

Tässä teille vastauksia muutamiin kysymyksiin joita minulta usein kysytään. Aina saa tulla kysymään, mikäli mielessä on kysymyksiä jotka askarruttavat hierontaan tai lihashuolto asioihin liittyen. Yritän vastata parhaan osaamiseni mukaan. :)

koiruli

1.Miten klassinen hieronta ja urheiluhieronta eroavat toisistaan?

Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta. Hierontaotteet suuntautuvat pitkittäissuuntaan lihakseen nähden sekä laskimoverenkierron suuntaisesti. Urheiluhieronta, on klassisen hieronnan soveltamista. Voidaan käyttää esimerkiksi poikittaisotteita lihakseen nähden ja hyödyntää eri nivelten liikeratoja käsitellessä lihaksia. Urheiluhieronta sovelletaan pääasiassa urheilijoiden eri harjoituskausien mukaisesti, mutta siitä hyötyy myös ihan perus duunarikin. :)

2. Kuinka usein olisi hyvä käydä hieronnassa?

Hieronnassa suosittelisin käymään ennaltaehkäisevästi 2 vko-1 kk välein. Yleensä hierojalle kuitenkin hakeudutaan vasta, kun ongelmat alkavat näyttämään olemassa oloaan. Keskimäärin 2-5 käsittelykertaa lyhyemmän ajan sisään (2 pv-2vko välein) auttaa tällöin pahimpiin ongelmiin. Toki jokainen on yksilö ja myös hieronnan vaikutus on aina yksilöllistä.

3. Miksi hieronnan jälkeen olisi hyvä juoda paljon vettä?

Hieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa ja lisää imunestekiertoa. Veden juominen on tärkeää, jotta kuona-aineet huuhtoutuvat pois kehosta. Vedenjuonnin unohtuminen hieronnan jälkeen saattaa aiheuttaa päänsärkyä.

4. Saako mennä treenaamaan hieronnan jälkeen?

Hieronnan jälkeen ei kannata harrastaa liikuntaa samana päivänä. Miksi ei? Hieronnassa lihakset rentoutuvat ja palaavat lepopituuteensa. Jos lähdet hieronnan jälkeen urheilemaan saatat huomata, ettet saa haluamaasi voimaa lihaksistasi irti. Tämän vuoksi loukkaantumisriski kasvaa ja olet alttiimpi mm. lihasrevähdyksille. Myös hieronnan vaikutukset menevät hukkaan jos et anna kehosi levätä. Voit liikkua normaalisti heti seuraavana päivänä.

Elämää ei tarvitse kuitenkaan hieronnan jälkeen lopettaa vaan voi ihan normaalisti tehdä kevyitä kotiaskareita sekä kävelylenkkejä.

5. Miksi hieronnan jälkeen saattaa tuntua ”huimaavalta”?

Hieronnan aikana kehomme erittää mielihyvää tuottavia ja kipua lievittäviä hormooneja (endorfiinia ja serotoniinia), verenpaine laskee ja mieli rauhoittuu. Hieronnan jälkeiset kokemukset ovat täysin yksilöllisiä. Hieronnan lopuksi kannattaa nousta hitaasti ja lähteä varovaisesti liikkeelle jos kärsit alhaisesta verenpaineesta.

6. Miksi lihakset kipeytyvät joskus hieronnan jälkeen?

Hieronta on lihaksille aina rasitus. Hieronnasta syntyvä paine voi aiheuttaa lihakseen pieniä mikrorepeämiä. Arkuus siis johtuu näistä repeämistä. Samoja repeämiä syntyy myös liikunnassa. Tilanne ei ole siis vaarallinen. Arkuus helpottaa useimmiten muutaman vuorokauden jälkeen hieronnasta, toisilla saattaa mennä viikkokin. Tämä kokemus on täysin yksilöllinen eikä edes esiinny kaikilla.

7. Tuleeko hieronnasta mustelmia tai muita jälkiä? 

Pääsääntöisesti ei. Tietyt lääkitykset ja perintötekijät (verenohennuslääkkeet) voivat altistaa mustelmille. Hieronnasta ei pitäisi syntyä ihon rikkoutumista tai ruhjeita silloin kun hierontavoimakkuus on oikea. Hieronnan ei kuulu myöskään tuottaa asiakkaalle sietämätöntä kipua hoidon aikana tai jälkeen. Hierontavoimakkuudesta sovitaan aina asiakaskohtaisesti.

8. Mitä kaikkia kehon alueita hieronnassa voidaan käsitellä?

Yllättävän monet luulevat että vain selkää voidaan hieroa. Hieronnassa voidaan kuitenkin käsitellä myös jalkoja, käsiä, rintaa sekä vatsaa. Intiimialueiden hieronta ei kuulu koulutetun hierojan työnkuvaan.

9. Milloin kannattaa tulla hierontaan?

Yleisimmät hierontaan tulon syyt ovat kipu, särky tai jäykkyys niskahartiaseudulla, käsissä, yläselässä, alaselässä, pakaroissa tai jaloissa. Oireina voi esiintyä toistuvaa päänsärkyä, huimausta, raajoihin kohdistuvia heijasteoireita tai puutumista. Myös kansanomaisesti puhuttaessa iskias tai suonenvedot (=lihaskrampit) ovat yleisiä oireita. Stressaavassa ja kiireisessä elämäntilanteessa olevaa asiakasta hieronta auttaa rentoutumaan.

Oireet saattavat monesti alkaa lievänä jäykkyyden tuntemuksena, pienenä särkynä tai jomotuksena. Jos oireet tai tuntemukset eivät mene itsestään ohi tai ne pahenevat, kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisimman pian. Lihas- tai niveljäykkyys voi esimerkiksi alkaa rajoittaa käden liikkeitä, kipu voi alkaa häiritä jokapäiväisiä askareita tai oireet voivat herättää yöllä. Jos totean, ettei hieronta sovi vaivaasi, ohjaan sinut seuraavan terveydenhuollon ammattilaisen luo. Hieronnassa voi käydä myös ennaltaehkäisevästi, vaikka et olisi urheilija niin käytät lihaksiasi kuitenkin päivittäin. Hoida terveyttä –> Älä sairautta! ;D

10. Milloin hierojalle EI voi tulla?

Hieronta sopii lähes kaikille iästä riippumatta. Joidenkin sairauksien yhteydessä hieronta voi pahentaa kuitenkin oireita ja on silloin syytä jättää hieronta tekemättä. Osa vasta-aiheista koskee ainoastaan  hierontaa paikallisesti kyseisellä alueella. Jos olet epävarma, ota yhteyttä hierojaasi/lääkäriisi.

Ethän tule hierontaan jos:

 • Hoitamaton syöpä tai kasvain. (kysy lupa lääkäriltäsi!)
 • Tuore vamma, haava tai infektio hierottavalla alueella (esim. rikkinäinen iho, revähdys, murtuma).
 • Tulehdukset
 • Reuman aktiivinen tulehdusvaihe.
 • Tyrä
 • Sydänsairaudet (kysy lupa lääkäriltäsi!)
 • Verenkirtosairaudet
 • Olet kuumeessa tai kovin flunssainen.
 • Sinulla on todettu lähiaikoina laskimotukos. Hieronta saattaa irrottaa verihyytymiä. Verihyytymät voivat kulkeutua verenkierron mukana keuhkoihin ja aiheuttaa hengenvaaran (keskustele lääkärisi kanssa ennen hoitoon tuloa!).
 • Sinulla on krapula.

Vastuu hierontaa estävien tietojen kertomisesta on aina asiakkaalla. Hieroja on vaitiolovelvollinen kaikissa sinua koskevissa asioissa.

Karoliinan hieronta

Ajanvaraukset

puh: 045-6461158

s-posti: tanja@lachocola.fi

netistä: täältä.

Terkuin: Koulutettu hieroja/urheiluhieroja Tanja Suominen

Asiakasillan ohjelma ke 10.2 klo 17.00-19.00

Ksenia Yleinen

Illan kulku:

 • Alussa jo klassikoksi mudostunut perinteinen käsienhoito.
 • Payot’n Sanna tulee vierailulle esittelemään Payon tuotesarjaa. Lisäksi tuotelahja kahden Payot-tuotteen ostajalle.
 • ”Hieronnan ABC: Opi ammattilaisen helpot niksit!”
 • Outi tekee demokampauksen: Step by Step helppo lettikampaus.
 • Karoliina esittelee sulkapidennystä ja sen laittoa.
 • Ksenia tekee asiakkaalle muutamaan kynteen geelilakkauksen ja kertoo siitä enemmän.

Tarjolla pientä purtavaa ja kakkua… :)

Ilmoittaudu mukaan, jotta osaamme varata tarpeeksi herkkuja. Paikan varaus karoliina@lachocola.fi tai studion numeroon 044 529 8633.  Ilmoittautua voit myös tekstiviestillä. Tervetuloa mukaan!

terveisin,

La Chocolán tiimi

 

Hieronta osana terveyttä sekä hyvinvointia

Onko tälle vuodelle tehty uudenvuodenlupaukset? Päätitkö että nyt aloitat terveelliset elämäntavat? Vuonna 2016 panostan omaan hyvinvointiini? Mahdollisesti on salikortti ostettu ja uudet lenkkarit ovat jo kovalla käytöllä. :) 

Nämä kaikki ovat hyviä lupauksia, mutta vähintään yhtä tärkeäksi osaksi muodostuu lihashuolto. Moni ajattelee että vain urheilijat tarvitsevat aktiivista lihasten huoltoa, mutta ihan yhtälailla meillä kaikilla lihakset ovat käytössä jokapäivä. Aktiivinen venyttely itse sekä esimerkiksi taukojumppa ovat hyviä asioita ehkäisemään tuki-ja liikuntaelinsairauksia. (Siis mikäli näitä oikeesti tekee, mutta tiedän että monikaan teistä ei näitä tee tai tekee satunnaisesti :D) Yhdelläkin hierontakerralla jo voidaan auttaa siinä, että venyttely ei tunnukkaan enää niin pahalta ja saadaan liikeratoja parannettua huomattavasti. Jos vielä mietit kannattaako sinun käydä huoltamassa itseäsi hieronnassa, niin tässä sinulle muistilista mitä kaikkia vaikutuksia hieronnalla muun muassa voi olla.

_DSF6949

 

 

 

 

 

 

Lämpövaikutus:
Hieronnassa syntyy kitkan vaikutuksesta hierottavan iholle lämpöä. Lämpö parantaa kudoksen aineenvaihduntaa.

Pumppuvaikutus:
Laskimo- ja lymfakierron suuntaisesti tehdyt hierontaliikkeet edistävät nesteiden virtausta.

Lisääntynyt kudosten läpäisevyys:
Hieronnan aiheuttama kudokseen kohdistuva paine avaa kudoksen solujen kalvoihin aukkoja parantaen solun aineenvaihduntaa.

Venytys:
Passiivisella venytyksellä hieroja voi kohdistaa venytyksen tiettyyn lihakseen ja sitä voi venyttää tehokkaammin.

Arpikudosten hajoaminen:
Hieronnalla voidaan palauttaa sidekudostuneen lihaksen supistumiskyky ja palauttaa normaalin sidekudoksen elastisuus.

Mikroverenkierron avautuminen:
Hieronta lisää hierottavan alueen verenkiertoa monella tavalla: – lämpövaikutus – pumppuvaikutus – autonomisen hermoston aktivoituminen – verisuonia laajentavien aineiden vapautuminen – veren viskositeetin vähentyminen Mikroverenkierron tehostuessa kudoksen turvotus lieventyy, jolloin turvotusta aiheuttavat kudosnesteet poistuvat.

Kivun lievitys:
Lihaksen ylirasituksen seurauksena syntyneet kuona-aineet kertyvät kudoksiin aiheuttaen kipuja. Hieronnan vaikutuksesta parantunut aineenvaihdunta mahdollistaa kerääntyneiden kuona-aineiden poistumisen.

Rentoutuminen:
Hieronta vaikuttaa monin tavoin lihaksia rentouttavasti: -kudoksen lämpötila kohoaa -verenkierto vilkastuu -lepohermostu aktivoituu.

Hermoston reaktivaatio:
Pitkään jatkuneen kovan rasituksen seurauksena lihaksen aistinsolut sopeutuvat tilanteeseen. Tämän seurauksena lihaksen tilasta kertova informaatio ei lähde liikkeelle, eikä lihaskrampista kärsivä huomaa ongelmaansa. Hieronnalla voidaan palauttaa hermojen aistinsolujen toiminta normaaliksi. Tästä syystä pitkään jännityksessä olleen lihaksen hierominen saattaa aluksi tehdä lihaksen kipeämmän tuntuiseksi.

Loppuun vielä yhteenveto

 • Poistaa kipua.
 • Vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kehoon, rauhoittaen keskushermostoa.
 • Vilkastuttaa verenkiertoa, lisäten hapen ja ravinteiden kulkua sekä poistaen kuona-aineita.
 • Avaa pieniä verisuonia.
 • Lisää lymfakiertoa, vähentäen turvotusta.
 • Parantaa nivelten liikkuvuutta.
 • Rikkoo arpikudosta.
 • Lisää lihasten joustavuutta ja elastisuutta.
 • Nopeuttaa palautumista.
 • Ennaltaehkäisee vammoja.
 • Nopeuttaa jo syntyneiden vammojen parantumista.
 • Parantaa ja ylläpitää sidekudoksen elastisuutta.
 • Poistaa lihaskireyksiä ja -jännityksiä.
 • Rentouttaa yleisesti.

_DSF6937[1]

Tule asiakkaakseni, niin laitetaan viimein kroppa toimimaan niin kuin sen kuuluu. :) Pää pystyyn, rinta eteen ja mieli virkeäksi!

 

Toivottelen kaikille vetreämpää vuotta 2016!

– Koulutettu hieroja/urheiluhieroja Tanja Suominen :)

 

 

 

BPcare ja hiustenpidennysten hoito

 

bpcaree

Kirjoitin aiemmin BPhair teippipidennyksistä ja nyt onkin hyvä aika kertoa niiden hoidosta, sillä BPhairilta ilmestyi syksyllä uusi hiustenhoitosarja pitkille ja käsitellyille hiuksille – BPcare.

BPhair pidennyksillä on 3 kuukauden takuu, mikäli hoito-ohjetta on noudatettu ja hiuksia on hoidettu BPcare tuotteilla. Samalla kun sijoitat hiustenpidennyksiin, niin kannattaa sijoittaa oikeisiin tuotteisiin: BPcare Hydrating tai Platinum shampoo 250ml , Quik Mask hoitoaine 250ml ja Luxury Mist hoitosuihke 150ml  tai Luxury Drops hoitoöljy 50ml. Hintaa näillä tuotteilla on 24,90€/ kpl.

Miten teippipidennyksiä sitten hoidetaan?

Tässä BPhair pidennysten oma kotihoito-ohje:

 • Pese hiukset BPcare Hydrating shampoolla tai Platinum shampoolla. Vaahdota hiukset ja hiuspohja huolellisesti. Toista käsittely tarvittaessa.
 • Puristele ylimääräine vesi hiuksista, kuivaa pyyhekuivaksi ja levitä hiuksiin BPcare Quik Mask pituuksiin ja latvoihin.
 • Anna vaikuttaa 3-10 minuuttia halutusta hoitotehosta riippuen. Huuhtele huolellisesti myös pidennysten kiinnityskohtien väleistä.
 • Suihkuta BPcare Luxury Mist tai levitä BPcare Luxury Drops tasaisesti pyyhekuivien hiusten pituuksiin ja latvoihin (vältä teippipidennysten kiinnityskohtia). Selvitä hiukset hellävaraisesti aiheuttamatta tarpeetonta vetoa hiusten tyviosiin. Muotoile haluamallasi tavalla.
 • Luxury Mist ja Luxury Drops sopii hyvin myös muotoiluraudan alle ja antamaan kiiltoa kuiviin hiuksiin.
 • Älä värjää hapetteellisilla väreillä.
 • Älä ota permanenttia.
 • Älä mene hiukset kosteana nukkumaan. Letitä hiukset löyhästi yöksi.
 • Vältä pitkäaikaista kosketusta klooriveden kanssa. Letitä hiukset uinnin ajaksi ja pese ja hoida heti uinnin jälkeen.
 • Älä harjaa rajusti hiuksia, joissa on paljon vahvaa lakkaa tms. viimeistelytuotteita.
 • Takuu 3kk BPcare kotihoitotuotteita ja ohjeita noudatettaessa.

Jos kiinnoistuit teippipidennyksistä, voit varata ilmaisen suunnitteluajan puhelimitse 044-3051948/ Karoliina tai kätevästi netissä. Tervetuloa!

 -Parturi-kampaaja Karoliina

 karoliina@lachocola.fi

Joulukalenteri

Ksenia Yleinen

Joulukuussa 2015 alkaa JOULUKALENTERI

Joka päivä arvomme lahjapeketin. Kaikkien pakettien yhteisarvo on yli 500 euroa. 

Osallistuminen on helppoa!  Ostamalla joulukuun La Chocolán aukioloaikojen aikana 1-23.12.2015 minkä tahansa palvelun tai lahjakortin olet mukana  arvonnassa.

Työpäivän aikana käyneiden kesken arvotaan aina yksi lahjapaketti, joka sisältää lahjan ja etukupongin palveluun jota et ole vielä päässyt kokeilemaan. Arvonta tapahtuu joko päivän päätteeksi tai heti seuraavana päivänä. Valitettavasti emme lähetä lahjapaketteja postitse, vaan se on noudettavissa meidän studiolta (Mustanlahdenkatu 26, 33210 Tampere) kuukauden ajan liikkeen aukioloaikoina. 

Paketit on jaettu kolmeen katogoriaan: miehet, naiset ja lapset. Näin haluamme varmistaa, että lahja olisi saajalleen mieluinen. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja hänen etunimensä ja lahjakassin sisältö julkaistaan meidän blogissa, tapahtuman sivulla ja facebook sivulla.
Tämä on meidän tapa toivottaa asiakkaillemme
Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2016! 

IMG_0225
IMG_0226

Mitä hierontahoito sisältää?

 

tanja5
tanja12

 

 

1. Alkuhaastattelu

Kaikki uudet asiakkaat täyttävät esitietolomakkeen ensimmäisellä käynnillä. Esitietolomakkeen avulla kartoitetaan perustietojen lisäksi, oireiden kesto, luonne, alku, jne. sekä näihin liittyvät taustatekijät, kuten työnkuva, yleinen terveydentila, sairaushistoria ja lääkitys.

Aiemmin käyneiden asiakkaiden kanssa käydään läpi edellisten hoitokertojen vaikutuksia ja mahdollisia terveydentilan muutoksia.

Minua koskee koulutettuna hierojana salassapitovelvollisuus. Kaikki tiedot tulevat sähköiseen potilasrekisteriin, jonne ei ole muille pääsyoikeutta.

 

2. Asiakkaan tutkiminen

Seuraavaksi katsotaan tarkemmin alkuhaastattelun pohjalta selvinneitä asioita.

-Tarkastellaan kehon ryhtiä, asentoa, rakennetta, painopistettä.

-Tunnustellaan ihoa, ihotuntoa, lämpötilaa, lihasjännitystä,
turvotuksia ja nivelten toimintaa.

-Tutkitaan ongelma-alue ja tehdään siihen liittyvät lisätutkimukset
ja liiketestaukset.

Alkuhaastattelun ja tutkimusten perusteella saan suunniteltua jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen, parhaiten toiveita ja tarpeita vastaavan hoitokokonaisuuden.

tanja11
tanja14
tanja2
tanja12

3. Hoitosuunnitelma ja hoitotilanne

Seuraavana suunnitellaan yhdessä asiakkaan esitietojen ja tutkimusten perusteella millainen hieronta olisi sopivin.

Hieronnassa käytettäviä klassisia otteita ovat sively, hankaus, pusertelu, täristely, taputtelu ja ravistelu.

Minun hierontaani kuuluu näiden otteiden lisäksi paljon erilaisia hierontatekniikoita näistä klassista otteista. Käytän paljon liikettä eli mobilisointia hyödyksi hieronnoissani, sillä liikkellä saadaan tehostettua hierontaa. Liike voi olla passiivista tai asiakkaan itse tekemää. Käytän myös hyödyksi asennon vaihteluja. Hieroa voi mm. istuma-asennossa, kylkimakuulla, selin,-tai päinmakuulla ja liikuttelemalla raajoja eri asentoihin.  Yhdistelen hoitoihini tarpeen mukaan lihaskalvokäsittelyä, triggerkäsittelyä sekä kuivakuppausta. Parhaimpia hoitotuloksia on saatu yhdistelemällä näitä eri tekniikoita.

tanja6
tanja4
tanja13
tanja7

4. Hieronnan jälkeen

Annan/ohjaan itsehoito-ohjeita.

Arvioidaan jatkokäyntien tarve ja hoidon vaikutus.

Tarvittaessa konsultoidaan ja/tai ohjataan lääkäriin.

 

 

Kiitokset vielä kuvista ammattivalokuvaaja Jarno Laine ja kuvien asiakkaalle Men’s physique kisaaja Mikko Männistölle! =)

Mitä vaikutuksia hieronnalla on?

”Pää kipeä.. Huimausta.. Ei tahdo saada nukuttua.. Töissä väsyy selkä, eikä pää käänny.. Sormet puutuu.. Syvään hengitys on hankalaa.. Jalkoja pakottaa.. Ischias vaivaa..”

Muun muassa kaikki nämä ovat tavanomaisia tuki-ja liikuntaelin ongelmia, joihin olen törmännyt paljon asiakkaideni kanssa. Hieronnasta saa suuren avun mikäli samaistuit näihin edellä mainittuihin oireisiin.

backache - isolated on white digital composition

Klassinen hieronta:

Klassinen hieronta poistaa lihaskireydet, rentouttaa kehoa ja rauhoittaa mieltä. Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, jotka ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus.

Vaikutuksia

 • poistaa kipua
 • vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kehoon, rauhoittaen keskushermostoa
 • vilkastuttaa verenkiertoa, lisäten hapen ja ravinteiden kulkua sekä poistaen kuona-aineita
 • avaa pieniä verisuonia
 • lisää lymfakiertoa, vähentäen turvotusta
 • parantaa nivelten liikkuvuutta
 • rikkoo arpikudosta
 • lisää lihasten joustavuutta

sport massage

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta soveltaa klassista hierontaa urheilijoiden tarpeisiin tukemaan heidän harjoittelua ja kilpailemista, ottaen huomioon urheilun aiheuttamien harjoitteiden ja rasitusten vaikutuksen kehoon.

Urheiluhieronnassa käytetään myös erikoistekniikoita ja hieronnan voimakkuus on tehokkaampaa. Hieronnan tehokkuudessa otetaan kuitenkin huomioon urheilijan harjoitusohjelma ja kilpailuun valmistautuminen.

Vaikutuksia

 • nopeuttaa palautumista
 • ennaltaehkäisee vammoja
 • nopeuttaa jo syntyneiden vammojen parantumista
 • parantaa ja ylläpitää sidekudoksen elastisuutta
 • poistaa lihaskireyksiä ja -jännityksiä
 • rentouttaa yleisesti

Urheiluhieronta sopii tavalliselle kuntoilijalle yhtä hyvin kuin huippu-urheilijallekkin.

 

Lihaskalvokäsittely eli fasciakäsittely

Faskiat eli lihaskalvot muodostavat koko kehoa kattavan ja toiminnallisesti yhdistetyn verkoston. Lihaskalvot ympäröivät lihaksia, jakavat kuormaa ja ohjaavat voimia mahdollistaen kehon moninaiset toiminnalliset liikeketjut.

Faskiakäsittelyssä kehon eri lihaskalvoja käsitellään manuaalisesti liu’uttamalla. Apuna käytetään sekä hierojan toteuttamia passiivisia liikkeitä, asiakkaan itse suorittamia aktiivisia liikkeitä ja hengitystä. Hoitoasennot ovat istuen, selällään, vatsallaan tai kyljellään kohdekudoksesta riippuen.

Käsittelyn tavoitteena on rentouttaa kireitä lihaskalvoja ja vastaavasti aktivoida esimerkiksi ryhtivirheiden seurauksena venyttyneitä lihaksia toimimaan optimaalisemmin.

Vaikutuksia

 • Käsittely vapauttaa lihasjännityksiä
 • Lievittää kipua sekä lisää rangan sekä nivelten liikkuvuutta
 • Kireiden lihaskalvojen rentouttaminen ja venyttyneiden lihasten aktivoiminen
 • Poistaa leposärkyä tai kuormituksessa esiintyvää kipua

trigger

 

Triggerpistekäsittely

Triggerpiste on lihaksessa oleva kipeä kohta, joka tyypillisesti säteilee johonkin muualle. Esimerkiksi selässä tietyssä paikassa oleva triggerpiste säteilee tyypillisesti käsivarteen aiheuttaen niin sanotun hermosäryn. Pisteestä säteilevä kipu on yleensä jomottavaa ja sen paikallistaminen näin ollen vaikeaa.

Tekniikka käsittää lyhyen toistuvan hieronnan suoraan kipupisteeseen, missä tiukat, hapenpuutteesta kärsivät ja krampissa olevat lihassyyt estävät normaalin lihaksen toiminnan. Tämä hieronta ja painelu tekniikka tuottaa usein välittömän avun asiakkaalle.

 

Kuivakuppaus eli imukuppihieronta

Imukuppihieronnassa käytetään erikokoisia kumikuppeja. Kun kuppi asetetaan iholle, alla oleva pehmytkudos vetäytyy kupin sisään (alipaine).

Vaikutuksiaimukupppi

 • Vilkastuttaa verenkiertoa
 • Poistaa lihasjännityksiä
 • Aktivoi  aineenvaihduntaa ja lymfanestekiertoa
 • Vähentää selluliittia
 • Poistaa kuona-aineita sekä nesteitä
 • Vähentää kipua ja turvotusta

Ajattelin tehdä teille tällaisen pienen tietopaketin hieronnoistani. Kaikkiin varattuihin aikoihin voi sisällyttää edellä mainittuja hierontamuotoja, eli aikaa varatessa ei tarvitse ilmoittaa minkä hoidon haluaa. Suunnitellaan sitten yhdessä mikä juuri sinulle parhaten sopii.

Olen viihtynyt todella hyvin ja on ollut mukavaa tavata jo osa teistä ihanista asiakkaista! :)

Tervetuloa tutustumaan hierontahoitoihini!

P.S. Muistakaa hyödyntää avajaistarjous 45min hieronta 30€(norm. 36€). Tarjous on voimassa 30.11.2015 asti.

IMG_8745-001

Terkuin, Hieroja-Tanja :)

 

Tiimi-ilta vol.1

Vaikka siitä on jo hetki aikaa, oli se ihana, virkistävä ja erittäin positiivinen kokemus. :) Ja nyt La Chocolán tiimi-illasta vähän tarkemmin. Alkuun valokuvaaja Jarno J Laine otti meistä ”viralliset” kuvat. Reippaalla otteella syntyi nopeasti hyviä kuvia. Tämän jälkeen suuntasimme Tullintorille kohti Dannys Bollywood tanssiklubia. Karoliina tosin oli sen verran kuumeinen, että lähetimme hänet kotiin parantelemaan itseään.  Ei mennyt kauan kun saavuimme paikalle, jossa Ekateriina otti meidät iloisesti vastaan. ”Ihanaa kohta tansitaan” – ajattelin, ja voi että me tansittiin. Tunti oli täynnä positiivistä energiaa alusta loppuun, eikä siitä voinut muuta, kun tulla hyvälle tuulelle. Innostavan tanssitunnin lopussa tehtiin lihaskuntoharjoituksia, ja silloin me kaikki todettiin: ”Salillakin ois hyvä käydä”. ;)

Tämän energisen tunnin jälkeen lähdimme tutustumaan uuteen  Tornihotelliin ja vaihtamaan kuulumisia. Näköala hissistä oli upea, siitä ei pääse mihinkään. Ylhäällä totesimme että oli hieno päivä, upea tiimi ja innolla suunniteltiin jo seuraava tiimi-iltaa. :)

netta ja outi_Fotor_Collagenetta ja_Fotor_Collage